
Schematisch overzicht van de alcoholische gisting Een vorm van anaërobe dissimilatie van koolhydraten, zoals glucose, fructose en mannose. Hierbij ontstaan koolstofdioxide en ethanol onder vrijmaking van energie. Dit reactieproces wordt uitgevoerd door gistcellen en bepaalde bacteriën.
Gevonden op
http://nl.wikibooks.org/wiki/Verklarende_woordenlijst_biologie_voor_het_sec

Schematisch overzicht van de alcoholische gisting Een vorm van anaërobe dissimilatie van koolhydraten, zoals glucose, fructose en mannose. Hierbij ontstaan koolstofdioxide en ethanol onder vrijmaking van energie. Dit reactieproces wordt uitgevoerd door gistcellen en bepaalde bacteriën.
Gevonden op
http://nl.wikibooks.org/wiki/Verklarende_woordenlijst_biologie_voor_het_sec

Het vrijmaken van energie door gistcellen via omzetting, zonder zuurstof, van glucose in ethanol en kooldioxide.
Gevonden op
http://www.houtwal.be/vakjargon/_vaktaal_index.htm

Het vrijmaken van energie door gistcellen via omzetting, zonder zuurstof, van glucose in ethanol en kooldioxide.
Gevonden op
http://www.houtwal.be/vakjargon/_vaktaal_index.htm

(Alcoholische) gisting is een fermentatieproces waarbij glucose en fructose in ethanol (alcohol) en koolstofdioxide wordt omgezet
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

(Alcoholische) gisting is een fermentatieproces waarbij glucose en fructose in ethanol (alcohol) en koolstofdioxide wordt omgezet
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

Tijdens de alcoholische gisting worden de suikers die aanwezig zijn in de most (of jonge wijn) door gisten omgezet in alcohol en CO
2.
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/alcoholische-gisting/

proces waarbij glucose door het enzym zymase suikers worden omgezet in alcohol (ethanol) en koolzuurgas De alcoholische gisting is de meest essentiële fase in de vinificatie. Gisten maken enzymen. Druivensuiker uit de most wordt onder invloed van het enzym zymase omgezet in alcohol en koolzuurgas. De chemische formule luidt: C6H12O6 = 2 C2H5OH + 2...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

proces waarbij glucose door het enzym zymase suikers worden omgezet in alcohol (ethanol) en koolzuurgas De alcoholische gisting is de meest essentiële fase in de vinificatie. Gisten maken enzymen. Druivensuiker uit de most wordt onder invloed van het enzym zymase omgezet in alcohol en koolzuurgas. De chemische formule luidt: C6H12O6 = 2 C2H5OH + 2...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Gisting waarbij de suiker in het druivensap wordt omgezet in evenveel delen alcohol als CO2, deze gisting wordt veroorzaakt door gistcellen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

Gisting waarbij de suiker in het druivensap wordt omgezet in evenveel delen alcohol als CO2, deze gisting wordt veroorzaakt door gistcellen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

Het proces dat het druivensap in wijn omzet, dankzij de werking van gisten die de suiker in alcohol veranderen. In deze fase wordt eveneens CO2 geproduceerd.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943

Het proces dat het druivensap in wijn omzet, dankzij de werking van gisten die de suiker in alcohol veranderen. In deze fase wordt eveneens CO2 geproduceerd.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Geen exacte overeenkomst gevonden.